Συνέδριο «Παρατηρητήριο 1821, Μνήμη και Γιορτή: Δημόσια Ιστορία και η Διαμόρφωση της Ιστορικής Κουλτούρας»

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου «Παρατηρητήριο 1821, Μνήμη και Γιορτή: Δημόσια Ιστορία και η Διαμόρφωση της Ιστορικής Κουλτούρας» που συνδιοργάνωσε το Ερευνητικό Πρόγραμμα «Παρατηρητήριο για την Ελληνική Επανάσταση» και το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τ.Ι.Ε. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, όλους όσοι παρακολούθησαν το συνέδριο, καθώς κι όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωσή και διεξαγωγή του.

Ευχαριστούμε τους ερευνητές του προγράμματος που παρουσίασαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών, τους προσκεκλημένους ομιλητές που ο καθένας στο δικό του ερευνητικό πεδίο συνέβαλε ουσιαστικά και έδωσε την δική του οπτική για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και τους συντονιστές των συνεδριών. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους συνέδρους που μας τίμησαν με την παρουσία τους αυτές τις τρεις ημέρες, τους τεχνικούς του Δ.Π.Θ. που δούλεψαν ακούραστα για την κάλυψη, την μετάδοση και την εύρυθμη λειτουργία όλων των τεχνικών μέσων, και τέλος τους φοιτητές – εθελοντές μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ομαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή του συνεδρίου.

Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Τσανάκλειος Αστική Σχολή Κομοτηνής) κ. Δημήτρη Κατσιμίχα για την παραχώρηση της αίθουσας, και όλους τους εργαζόμενους της Βιβλιοθήκης για την καλή συνεργασία και την συμβολή τους στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου. 

Το συνέδριο «Παρατηρητήριο 1821, Μνήμη και Γιορτή: Δημόσια Ιστορία και η Διαμόρφωση της Ιστορικής Κουλτούρας» είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο YouTube και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να το παρακολουθήσει στους ακόλουθους συνδέσμους:

Πέμπτη 04 Μαΐου

 https://www.youtube.com/watch?v=zObxzKeejf8&t=8s 

Παρασκευή 05 Μαΐου

 https://www.youtube.com/watch?v=Byh2E5CyNN8 

Σάββατο 06 Μαΐου

 https://www.youtube.com/watch?v=tOCx_rJVxXw&t=1054s 

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ερευνητικό έργο μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: https://observatory1821.he.duth.gr 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.